GDPR řešení

Ochrana osobních údajů

testováno na lidech

Přejít na obsah
Týká se ochrana osobních údajů i vás?
Jste plně připraveni?
My ano a rádi vám poradíme, či prakticky pomůžeme s aplikací GDPR.
Volejte 608 464 805; pište na info@vechter.cz



O co vlastně jde ?
 
 
Obecné nařízení na ochranu
osobních údajů neboli GDPR
(General Data  Protection
Regulation) se týká každého,
kdo shromažďuje nebo zpracovává  osobní údaje občanů EU.
 
Zasáhlo i ty, kteří sledují či analyzují chování uživatelů
na webu, při používání aplikací nebo mobilních technologií.
Cílem GDPR je chránit digitální práva občanů EU.
 
GDPR platí v celé EU jednotně od 25. května 2018.
V Česku tak nahrazuje právní úpravu ochrany osobních
údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon
č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.
Práva a povinnosti v současném zákoně o ochraně
osobních údajů budou nahrazena právy a povinnostmi vyplývajícími z Obecného nařízení.
 
Obecné nařízení ve stručnosti zpracovává 3 hlavní oblasti
práce s osobními údaji:
 
► Získávání údajů, informování držitelů osobních údajů
a jejich práva vůči správcům nebo zpracovatelům údajů.
 
► Oblast zpracování, nakládání s daty, jejich předávání
a případné odstraňování.
 
► Zabezpečení, bezpečnostní postupy a případné sankce
za nedodržení požadavků
Analyzujte vaše potřeby
Nejlépe začnete, když si uděláte přehled o vámi zpracovávaných osobních údajích, u kterých se zajisté držíte stávajícího zákona č. 101/2000 Sb. Proveďte interní audit jenž vám poskytne jasný přehled:

► Jaké údaje zpracováváte ať manuálně anebo pomocí IT.
► Proč a z jakého důvodu osobní údaje zpracováváte
► V jakém rozsahu a jak dlouho se osobní údaje shromažďují
► Likvidujete včas osobní údaje které nemáte již zpracovávat
► Způsob aktualizace osobních údajů
► Kdo má k osobním údajům přístup
► Kdo za firmu komunikuje se subjekty údajů
► Jak chráníte osobní údaje a kde jsou slabé místa
► Stav firemní dokumentace a odpovědnosti k práci s osobním

Kvalitně zpracovaný interní audit a jeho závěry jsou základním předpokladem pro odhalení potencionálních rizik, nebo zjištění příčin, které případně porušují nařízení EU o GDPR.
Vechter s.r.o            Skalní 1 Dolní Kounice          IČ 07007329                    C 105609 vedená u Krajského soudu v Brně
Sledujte nás na FB
Návrat na obsah